Importanța Social Media

”Nu ești pe facebook nu existi” este o zicală mai veche care ne-a ajuns de multe ori la urechi. Vorbim de anii 2011-2012 și era folosită între prieteni, cu referire la persoană.

Astăzi, zicala este mai mult decât valabilă pentru companii, fie ele cât de mici. Putem adauga faptul că, pentru o campanie eficientă de expunere în ochii potențialilor clienți, o pagină oficială de facebook nu este de ajuns, ci firma trebuie să dețină pagini și pe Google+, Twitter, LinkedIn sau Instagram.

A avea o pagina pe rețelele de socializare nu este suficient… De ce? Pentru că trebuie să adaugăm conținut, să postăm regulat noutăți, poze, produse, să fim creativi, altfel totul este în zadar.

Și când vorbim de Facebook, vorbim clar de o pagină oficială, nu de una de persoană unde adaugăm prieteni într-o veselie până ne blochează contul. Vorbim de pagină cu fani, cea în care se contorizează Like-urile.

Unii spun că facebook-ul nu vinde! Acest lucru este adevărat într-o mică măsura, în funcție de domeniul și de piața în care vă desfășurați activitatea. Chiar dacă vă gândiți că facebook nu vinde, aceasta poate fi puntul de plecare al utilizatorul către site-ul dumneavoastră. În plus expunerea pe care rețelele sociale o oferă în ochii potențialilor clienți este foarte importantă. Astfel, presupunând că dețineți un mi magazin de haine, chiar dacă nu ați vândut nimic pe facebook, o persoană poate trece pe lângă magazinul dumneavoastră și se gândește să intre din simplul motiv că a văzut cândva niște modele interesante pe pagina dumneavoastră.

Nu uitați, sunt peste 8 milioane de utilizatori de Facebook numai în România, ceea ce înseamnă expunere ieftină sau gratuită pentru afacerea dumneavoastră.

retele sociale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *